こんにちは、夫です。
今年も独身生活の季節がやってまいりました。(既に家族が日本から帰ってきたので終わってしまいましたが。。。)
需要が無いとは思いますが、どんな食生活を送っていたのか記録として残しておきたいと思います。食にあまり興味のない40代男性の自炊生活はどんなものか参考にして下さい。
Hi, I'm Yoshi, Azumi's husband. As you know, my kids and she stay in Japan for about 2 months every summer. I will show you what I cooked, that means how I survived during that period.最初は気合を入れてしゃぶしゃぶ
Shabushabu for dinner in the beginning! 数日後にはすでに適当になってしまい、豚肉と長芋。豚肉はそれらしくソースを作ってみましたが美味しくなかったです。長芋は近所のスーパー(Ralphs)で売っているのを発見したものです。
But just a few days later, I already lost my motivation to cook. So it was a just simple meal of sauteed pork and Chinese yam "Nagaimo". Nagaimo is from Ralphs.
サルサチップとビール。基本的にお酒をは好きではないので、一人で晩酌するのは年に数回だけです。
Another day was only chips and salsa. I can't drink much, so beer is only once in a while thing for me.日系スーパーに行ったので、ついでにお弁当を購入
Bento box from a Japanese grocery store.またサルサ、ついでにしゃぶしゃぶで余って腐りそうだった白菜
Salsa again...and leftover Chinese cabbage from shabushabu before it went bad.残ってた長芋だけ。お皿も洗うのが面倒なので紙皿。エコじゃないですね。。。
The other day was only Nagaimo. I used the paper plate, so didn't have to wash dishes...もやしを食べると腸を綺麗にしてくれるという事を聞いたので、もやしの味噌汁とぬか漬け
Soybean sprouts miso soup and Japanese pickles. Soybean sprouts are good for body cleanse.これも近所のスーパーで見つけたオクラと豆腐。買いだめしてある納豆。
Cooked okura, tofu, and natto.もやしと豚肉を茹でたもの
Boiled soybean sprouts and pork残り物のもやしと豚肉。今度は炒めました。
Leftover soybean sprouts and pork. But this time, I stir fried them.何か栄養が偏ってそうですね。
野菜が少ない感じですが、ランチはサラダを食べてます。
少しメキシコが入ってますが、ほとんど和食ですね。
下っ腹のぜい肉が気になっているのですが、なかなか無くなってくれないです。
何かアドバイスがあればお願いします。
It doesn't look well balanced diet, isn't it? So I eat enough vegetables at lunch to make up for it.
I'm struggling to tone my stomach. Anybody has a good tip for it?
あと先日、日本人の集まりがあって顔を出した時に、お上品な女性の方から「奥様ブログやってます?」とお声をかけていただきました。ありがたや、ありがたや。今日は(も?)こんな庶民の内容で恐縮です!
By the way, one Japanese lady noticed me and asked, "Does your wife write a blog?" the other day. It was
really good surprise to me!